…или една обикновена градска история

Всеки ден кожата ни е подложена на екологичен стрес – едно модерно понятие, проправящо си сигурен път навътре в нашите тела. Трафик, автомобилни изпарения, производствени процеси, сажди от твърдо гориво, тютюнев дим – с две думи градски смог. Можем да го видим, като сива пелена, стелеща се над нас и закриваща синевата на новия ден. Неговият състав е много сложен, но може да се класифицира в 4 направления: газови молекули, специфични замърсители, видове прах и биологични замърсители. Полициклични ароматни въглеводороди (PAHs), летливи органични съединения (VOCs), азотни оксиди (NOx), серни оксиди (SOx), въглероден оксид – една палитра от дейността на човека, от която не можем да избягаме, но можем да се предпазим.

Като най-голям орган в тялото ни, кожата е подложена на всички тези сигурни източници на замърсяване, а ежедневните грижи за нея, като измиване и почистване, стават все по-недостатъчни. Най-откритата и уязвима част от нея – лицето ни, е една жива картина, на която се отпечатва цялата околна среда.

City under your skin graphics

За създаването на продуктите Saff проучихме кои са най-често срещаните замърсители в ежедневието ни и установихме, че те са около нас 24 часа от денонощието ни. Полени, вируси, бактерии, алергени от животни, цигарен дим, сажди, автомобилни изпарения, газове от предприятия, циментна прах и тежки прахови частици са малка част от замърсителите, които могат да бъдат установени върху повърхностния епителен слой. Престоявайки дори и няколко часа върху незащитена кожа, тези замърсители попадат в дълбоките дермални слоеве и предизвикват акне, омазняване, възпаления, преждевременно стареене, поява на сухи и лющещи се участъци, депигментация, чувствителност и сухота. Бариерните функции на кожата намаляват и тя лесно се поврежда, като се натрупват неестествено високи нива на свободни радикали в клетките, което води до затруднено клетъчно дишане, оксидативен стрес и нарушаване на кожния микробиом.

City under your skin graphics

Предпазването на кожата от всички тези фактори стана наша мисия и съчетахме познанията на учени в сферите на ботаниката, биотехнологиите, микробиологията, екологията и екотоксикологията, за да създадем заедно съвършените продукти за грижа за кожата – Antipollution серията Saffron & Rose – антиоксидантните продукти, които гарантират ефективни резултати и използването им дава сигурна гаранция за успешно намаляване на щетите, нанесени в днешния динамичен свят.

Насладете се на нежното докосване на маската за лице, шия и деколте Saff, като първа стъпка от Вашия защитен ритуал!